Lär dig om SIP på egen hand
Med våra webbaserade utbildningar om SIP kan du lära dig mer eller repetera dina kunskaper när det passar dig. Det finns två webbutbildningar i SIP som gäller barn – en kort för dig som vill ha en introduktion och en något längre för dig som vill lära dig mer. I utbildningen om SIP för vuxna lär du dig mer om SIP och om hur ett möte kan gå till.
Webbutbildningar
Webbutbildning om SIP gällande barn
Två olika webbutbildningar i SIP som gäller barn: en kort för dig som vill ha en introduktion och en något längre för dig som vill lära dig mer. Omfattning: cirka 8 respektive 35 minuter.
Webbutbildning om SIP gällande vuxna
Lär dig mer om SIP, hur ett SIP-möte kan gå till och om vilka möjligheter en SIP kan ge. Omfattning: cirka 35 minuter.
Inspirationsmaterial från andra
- Brukarkraft har tagit fram en skrift om SIP till unga med psykisk ohälsa och drogproblem över 18 år.
🔗 Skriften Ung med psykisk ohälsa och drogproblem? (brukarkraft.se) - Lokala rutiner för SIP i Haninge och Nynäshamns kommun, anpassade för äldre. Dessa rutiner är komplement till den länsövergripande vägledning som finns i Region Stockholm.
🔗 Så här jobbar vi med SIP i Haninge och Nynäshamn (pdf, ny flik) - Västkoms utbildningsmaterial och filmer om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård och om SIP.
🔗 Utbildningsmaterial om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (vastkom.se) - Region Gotlands samlade information, blanketter, filmer och annat material kring SIP uppdelat för olika åldersgrupper.
🔗 Samordnad individuell plan – SIP (gotland.se) - Stockholms stads rutin för hur man hanterar kallelse till SIP-möte för barn som inte är aktuella hos socialtjänsten.
🔗 Rutin vid kallelse till SIP-möte (pdf, ny flik) - SIP-samordnare utvecklar både organisation och individ. SIP-samordnarna i Stockholm stad är en satsning för barn och unga inom ramen för Uppdrag Psykisk hälsa och är en länk mellan verksamhet och styrning.
🔗 Om SIP-samordnare i Stockholm Stad (uppdragpsykiskhalsa.se/stockholmslan) - Region Östergötlands rutiner, riktlinjer och utbildningsmaterial om sammanhållen vård- och omsorgsplanering (SVOP).
🔗 Sammanhållen vård- och omsorgsplanering (SVOP) (vardgivare.regionostergotland.se) - Storsthlm och Region Stockholms vägledningsdokument, blanketter och mallar för SIP-
🔗 Samordnad individuell plan (storsthlm.se) - ViSam är en samverkansmodell för planering och informationsöverföring inom Region Örebro län. Samverkansmodellen har tagits fram med syfte att förbättra kvalitet och ge förutsättningar för en sammanhållen vård och omsorg för alla patientgrupper.
🔗 Webbplatsen för ViSam (visamregionorebro.se)