Film om hedersrelaterat våld med handledning för diskussion med personal eller elevgrupper

Främjande eller förebyggande

10 minuter av frihet – en film om vardagsheder
Maryam är 15 år och lever ett dubbelliv. I skolan är hon en glad tjej som drömmer om kärlek och ett bekymmerslöst tonårsliv. Men det finns en annan sida av Maryams liv, hon är ständigt övervakad av familj och släktingar. En dag sätts allt på spel när hennes två liv kolliderar och allt riskeras att avslöjas.

10 minuter av frihet är en film om vardagsheder baserad på verkliga händelser. Filmen är producerad av TRIS- tjejers rätt i samhället med syftet att belysa hur situationen för ungdomar som utsätts för vardagsheder ser ut. Filmen riktar sig till yrkesverksamma inom skola, socialtjänst och hälso- och sjukvård, samt för ungdomar.

Med filmen följer ett arbetsmaterial som innehåller övningar och diskussionsfrågor. Materialet är anpassat till både ungdomar och yrkesverksamma och kan användas i fortbildningssyfte eller som utgångspunkt för att diskutera och uppmärksamma vardagsheder. Du kan även beställa handledning och utbildning av TRIS för att få tips och råd på hur man kan arbeta förebyggande mot vardagsheder. Utbildningen tar upp mekanismerna bakom hedersrelaterat förtryck och våld, hur du arbetar förebyggande mot vardagsheder samt hur du följer upp och utvärderar det arbete som gjorts. För beställning av handledning och utbildning kontakta info@tris.se

Hjälpte informationen på sidan dig?