Chefer och HR

Chefer och HR i kommuner och regioner gör och har gjort ett stort jobb med att förebygga  psykisk hälsa med anledning av pandemin. På dessa sidor finns vägledningar och verktyg från andra att inspireras av och använda.

Senaste uppdatering: 12 oktober  2021

Höstens webbinarier

Återhämtning, inte utmattning – förebygga och rehabilitera i praktiken
Den 29 september arrangerade SKR ett webbseminarium om praktiskt arbete med att skapa förutsättningar för återhämtning och förebygga utmattning på arbetsplatserna. Material och länkar från webbinariet hittar du här: Återhämtning, inte utmattning – förebygga och rehabilitera i praktiken

Ledarskap under lång tids stress
Den 22 oktober bjuder SKR in verksamhetschefer och HR-experter till ett webbseminarium om ledarskap under perioder av lång tids stress. Webbinariet belyser teman som att hantera chefers stress under coronapandemin såväl som att föra svåra samtal, göra svåra prioriteringar och fatta svåra beslut.
Ledarskap under lång tids stress

Att skapa tillit och hantera konflikter
Den 12 november bjuder SKR in verksamhetschefer och HR-experter till ett webbseminarium om att bygga kultur av tillit och om praktiskt arbete med att förebygga och hantera konflikter och kränkningar på arbetsplatsen.
Att skapa tillit och hantera konflikter

Nästa steg
Den 9 december bjuder SKR in verksamhetschefer och HR-experter till ett webbseminarium om nästa steg i arbetet med att stärka psykisk hälsa och arbetsmiljö med coronapandemin i ryggen. Program och mer information kommer inom kort.

Nya vägledningar med råd från forskningen

Baserat på intervjuer och samtal med ett trettiotal forskare och dialog med HR-experter och chefer har SKR tagit fram kortfattade vägledningar som sammanfattar praktiska råd kring att förebygga psykisk ohälsa och sjukfrånvaro i coronatider.

Nedan hittar du exempel på verktyg från hela landet – att inspireras av eller använda i den egna verksamheten. Tipsa oss gärna om fler exempel genom att maila henrik.tuner@skr.se

Stöd för chefers situation

Stötta medarbetare

Verktyg utifrån situation

Arbetet medfinansieras av Vinnova

Bilden är ett foto på medarbetare från olika verksamheter i kommuner och regioner

Hjälpte informationen på sidan dig?