Chefer och HR

Chefer och HR i kommuner och regioner gör och har gjort ett stort jobb med att förebygga  psykisk hälsa med anledning av pandemin. På dessa sidor finns vägledningar och verktyg från andra att inspireras av och använda.

Senaste uppdatering: 20 april 2021

Aktuellt just nu

Anmäl dig till vårens webbinarier

Vårens sista webbinarie för chefer och HR blickar framåt utifrån aktuella utmaningar – hur ser vägen tillbaka ut och vad är viljeinriktningen för arbetsmiljöarbetet framöver.  Syftet är att sprida kunskap och goda exempel kring hur psykisk ohälsa och sjukfrånvaro kan förebyggas i coronatider. Anmäl dig via länken nedan:

5/5 kl 15-17 Vägen tillbaka eller ”det nya normala”? Anmäl dig här

Missade du det senaste webbinariet?

14 april delade sju forskare med sig av sin kunskap och konkreta handfasta råd kring hur vi bäst kan fånga upp och hantera utmattning och ptsd på arbetsplatserna med anledning av coronapandemin.

14/4 kl 15-17 Förebygga och fånga upp utmattning och PTSD (kan ses fram till 27/4)

Nya vägledningar med råd från forskningen

Baserat på intervjuer och samtal med ett trettiotal forskare och dialog med HR-experter och chefer har SKR tagit fram kortfattade vägledningar som sammanfattar praktiska råd kring att förebygga psykisk ohälsa och sjukfrånvaro i coronatider.

Nedan hittar du exempel på verktyg från hela landet – att inspireras av eller använda i den egna verksamheten. Tipsa oss gärna om fler exempel genom att maila henrik.tuner@skr.se

Stöd för chefers situation

Stötta medarbetare

Verktyg utifrån situation

Arbetet medfinansieras av Vinnova

Bilden är ett foto på medarbetare från olika verksamheter i kommuner och regioner

Hjälpte informationen på sidan dig?