Utbildning: Äldres psykiska hälsa i primärvården

Nästa utbildningstillfälle 18 december 2018

Välkommen till en utbildningsdag om äldres psykisk hälsa i primärvården. En stor del av de som söker till primärvården är äldre personer över 65 år. Vad kan primärvården göra för att förebygga, möta och behandla psykisk ohälsa hos äldre?

Utbildningen riktar sig till dig som vill få kunskaper och färdigheter för att kunna utbilda andra inom din organisation om äldres psykiska hälsa och vad primärvården kan göra för att förebygga, möta och behandla psykisk ohälsa hos äldre.

Utbildningsdagen 18 december 2018 kommer att sändas live på webben kl 10.00-16.00. Ingen föranmälan krävs, kostnadsfritt att delta. Länken till webbsändningen kommer publiceras på denna sida några dagar i förväg. Deltagare på webben kommer kunna ställa frågor till föreläsarna via en gemensam chatt. Det är också möjligt att se inspelningen i efterhand.

Utbildningen genomfördes första gången 31 maj 2018. Längre ner på denna sida hittar du dokumentationen från denna utbildningsdag.

Mer om utbildningen

  • Kunskapsförmedling om området – förekomst, ohälsotillstånd, symtom, kunskapsbanker och stödfunktioner
  • Fördjupning för primärvårdsläkare i kliniska riktlinjer för äldrepsykiatri samt om nationella riktlinjer för ångest och depression; betoning diagnostik och behandling
  • Fördjupning för distriktssköterskor kring omvårdnad, förebyggande insatser och skattningsskalor

Målgrupp: Primärvårdsläkare, primärvårdssjuksköterskor, kommunal hälso- och sjukvårdspersonal

Relaterat material

Hjälpte informationen på sidan dig?