Instruktörskurs: Första hjälpen till psykisk hälsa – äldre

Vuxna och äldre
Datum: 28 november 2016, kl 10:00 till 2 december 2016, kl 15:00
Pris: Allt kursmaterial, undervisning, tillgång till lärplattform och stöd på hemmaplan är kostnadsfritt. Logi och mat bekostas av Dig som deltagare
Plats: Sveriges Kommuner och Landsting, Hornsgatan 20, Stockholm

Händelsen har passerat, men du kan fortfarande ta del av material från dagen.

Välkommen att skicka en till en instruktörskurs som ger dig behörighet att på hemmaplan utbilda ”Första hjälpare”. Du får grundläggande kunskaper i att identifiera psykisk ohälsa, ge ett gott bemötande och ge stöd.
Instruktörskursen är en pedagogisk utbildning i hur du i första hand lär ut metoden ”Första hjälpen”. Det innebär att du själv bör ha goda kunskaper om vård och stöd till äldre alternativt goda kunskaper i vård och stöd till personer med psykisk ohälsa.
Utbildningen ger dig goda redskap att utveckla och utbilda inom området äldres psykiska hälsa och stöd efter genomförd utbildning. Vissa krav ställs på dig som deltagare:

  • Du ska ha en plan för att genomföra minst två kurser på hemmaplan (denna ska du ha gjort en grov planering för innan du påbörjar kursen)
  • Du ska ha din chefs accept att gå kursen och för att utbilda på hemmaplan
  • Du ska ha en god pedagogisk vana
  • Gärna högskoleutbildning, men är inget måste
  • Samverka med andra instruktörer

Instruktörskursen är fem dagar och pågår från morgon till kväll på SKL i Stockholm. Första hjälpen-kursen som du ska genomföra på hemmaplan är två gånger sex timmar.

Instruktörsutbildning i MHFA ges av huvudinstruktörer vid Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa/Karolinska Institutet.

  • 28 november-2 december 2016 (vi startar vid 10.00 på måndagen och avslutar vid 15.00 på fredagen, övriga dagar ca 08.30 – 17.00)
  • Allt kursmaterial, undervisning, tillgång till lärplattform och stöd på hemmaplan är kostnadsfritt. Logi och mat bekostas av Dig som deltagare.