Barnen, skärmarna och existensen
Kraftsamling psykisk hälsaUnder 2024 har Folkhälsomyndigheten och Mediemyndigheten tagit fram en rapport om sambanden mellan digital medieanvändning och hälsa bland barn och unga. Men hur är det egentligen med de existentiella perspektiven på området? Under detta webbinarium diskuteras rapportens resultat kort i relation till fältet för existentiell hälsa, samt hur en existentiell lins rent generellt kan anläggas på förståelsen för barns och ungas medieanvändning. Medverkar gör utredare, experter inom området för psykisk hälsa, medieforskare och representanter från Sveriges elevkår.
Seminariet arrangeras av delarenan Meningsskapande i vår tid som lyfter de existentiella frågorna och meningsskapandets betydelse för hälsan, samt Humanobservatorium för Digital Existens, vilket är en samverkansplattform för forskare från Uppsala Informatics and Media Hub for Digital Existence (Uppsala universitet) och omgivande samhälle.
Medverkande
- Yvonne Andersson (PhD, analytiker Mediemyndigheten)
- Lilian Helgason (Ordförande. Sveriges Elevråd)
- Fredrik Livheim (M.D., psykolog, stiftelsen www.29k.org)
- Cecilia Melder (T.D., utredare Myndigheten för stöd till trossamfund)
- Johanna Nordin (Chef för kunskap och utveckling MIND)
- Linus Linbro (projektledare för Equmenia Gaming, Equmenia)
Moderator: Matilda Tudor (PhD, lektor Medie- och kommunikationsvetenskap, Uppsala universitet).
Välkommen!
Sveriges Kommuner och Regioner Ing-Marie Wieselgrens Stiftelse
Inspelning
Webbsändningen finns inspelad men den är inte textad och kan därför inte delas via webben. Kontakta uppdragpsykiskhalsa@skr.se om du vill ha tillgång till inspelningen på annat vis.