Lifespan Integration – metod vid traumatiska minnen

Denna utbildning var en del av utbildningsprogrammet Hälsa i Sverige för asylsökande och nyanlända 2016-17. Materialet finns kvar som referens.

Denna utbildning har genomförts som en del i programmet Hälsa i Sverige för asylsökande och nyanlända 14-15 december 2016 med kurskod HiS8. Utbildningen ger kunskaper och färdigheter i den terapeutiska behandlingstekniken Lifespan Integration, (LI) för traumatiska minnen och PTSD.

Tekniken integrerar händelser i en kronologisk livslinje och hjälper på så vis hjärnan och kroppen att förstå att faran är över. Tekniken ska gå att använda i befintligt patientarbete med lindrigare fall redan efter ett första utbildningssteg. Metoden lärs ut av organisationen World of no sexual abuse (WONSA). Metoden är ännu inte beforskad.

Utbildningen riktar sig till personal inom landsting/region som har grundutbildning i psykoterapi (Steg 1 eller motsvarande). Tvåspråkighet i svenska och ett av språken dari, arabiska, somaliska eller tigrinja är fördelaktigt men inget krav.

Mer om innehållet

  • En utbildning med workshops, diskussioner, teori och övningar samt möjlighet till uppföljande telefonhandledning.
  • Utbildningen är särskilt inriktad på behandling av specifika, medvetna trauman.

 

Hjälpte informationen på sidan dig?